Grondwerken
Aanbrengen en afvoeren van grond(stoffen)

Voor & nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een aantal sterke voordelen. We sommen ze kort even op voor u:

  • Zoals we eerder aanhaalden moet je geen zichtbare radiatoren meer plaatsen en verlies je hier ook geen kostbare ruimte aan.
  • Doordat de warmte uit de vloer komt (en dus naar boven stijgt) krijg je een heel aangename temperatuur op leefhoogte.
  • Je bespaart maar liefst 20% op je stookkosten. 
  • Doordat de verwarming een constante temperatuur nastreeft kan je uiteindelijk je verwarming 1 à 2 graden lager zetten. Zo bespaar je nog extra energie. 
  • Het vermindert de stofcirculatie, dit zijn de deeltjes stof die rondvliegen in de ruimte. Het vermindert ook de kans op huisstofmijt en voorziet in betere luchtvochtigheid dan radiatoren.

Jammer genoeg, kent ze ook een aantal nadelen. Vloerverwarming werkt het best met een keramische vloerafwerking, maar wanneer je zou willen gaan voor een afwerking met lak, of een houten/laminaten vloer kan je dit heel wat beperkingen bezorgen, bv zal je vloer veel trager opwarmen. Ook wanneer je een gezellig tapijt wenst te leggen kan je voorhebben dat deze plaats minder snel opwarmt.

Eigenlijk moet je 40% van je vloeroppervlakte vrij houden om de verwarming optimaal te laten werken.

 

Het is ook afgeraden vloerverwarming te nemen in huizen met zeer hoge plafonds (denk aan bv een herenhuis) en slecht geïsoleerde of oudere woningen.