Gevelrenovatie
Onder gevelrenovatie kunnen we een aantal stappen onderbrengen die op verschillende momenten of tegelijk kunnen plaatsvinden. Ze zullen dan opeenvolgend of los van elkaar kunnen orden toegepast.
Een eerste facet van een gevelrenovatie is het reinigen ervan. Een gevel kent tal van mogelijke aantastingen zoals bacteriën, algen, schimmels en mossen die schadelijk gevolgen kunnen met zich meebrengen. Een periodieke reiniging kan dan zeker geen kwaad om de structuur en waarde van je woning niet in het gedrang te brengen.
Als tweede onderdeel kan je je gevel ook extra isoleren tegen temperatuurverschillen en eventuele geluidshinder. Dit is een effectieve manier van na-isolatie die vaak samen gebeurt met het renoveren van je buitengevels.
Verder is er de zogenaamde gevelimpregnatie. Met deze techniek breng je een beschermende laag aan op je gevels en zorg je er zo voor dat ze gedurende vele jaren beschermd zijn tegen weersveranderingen, vuil en doorslaand vocht.
Bij renoveren denkt men uiteraard ook meteen aan herstel en dat is geheel terecht. Het herstellen van de buitenmuur, met al haar onderdelen, is de belangrijkste fase van gevelrenovatie. Hier worden onder meer de voegen hersteld, maar kan men ook beschadigde gevelbekleding weer nieuw leven in blazen of vervangen.