Ik verhuis
Stockage en opslagruimte

Stockage en opslagruimte

Het kan zijn dat je enkele grotere spullen tijdelijk niet kan stockeren in je woning. Of misschien verhuis je wel naar een kleinere woonst en krijg je het niet over je hart om afscheid te nemen van bepaalde meubelen of decoratie. Een opslagruimte kan hier soelaas bieden. Er zijn hoe dan ook enkele zaken waarmee je rekening moet houden als je overweegt een opslagruimte te huren.

Een eerste factor is de huurperiode. Het is vaak zo dat je voor minimum 6 maanden een stockageruimte moet huren al heb je maar 3 maand behoefte aan zo’n ruimte. In dat geval kan je eventueel beroep doen op vrienden of familie die een garage of kamer leeg hebben staan.

Ten tweede dien je ook rekening te houden met de grootte van de opslagruimte. Veel spullen in een kleinere ruimte proberen krijgen, kan tot schade leiden. Voorzie dus zeker een voldoende groot oppervlakte.

Houd als derde ook rekening met de afstand tussen je woning en de opslagruimte. Als deze zich ver uiteen bevinden, zal je achteraf nog met extra transportkosten te maken krijgen.

Naast een opslagruimte kan je ook een container huren of aankopen. Hierbij kan je kijken voor een nieuwe container of een tweedehands als je over een beperkter budget beschikt.

gang met poorten