Ik verbouw
Problemen aanpakken

Problemen aanpakken

Zelfs een woning dat opgetrokken is uit de meest kwalitatieve materialen op de meest duurzame manier en voor is van alle geavanceerde technieken en technologische snufjes krijgt nog heel wat te verduren. Niets of niemand weerstaat de tand des tijds. Slechts weinigen kunnen de weergoden bekoren en zorgen dat ze er niet door gevat worden. Maar zelfs met alle tijd en geld van de wereld kan je woning het slachtoffer worden van onvoorziene problemen.

Een niet te onderschatten tegenstander voor ieder huis is vocht. Vochtproblemen zijn waarschijnlijk het meest hardnekkige kwaaltje van iedere woning. Het is in ons land een veel voorkomend probleem, maar toch niet altijd even makkelijk op te sporen. Wat de oorzaak is, hangt af van een aantal factoren. De bestrijding ervan hangt dan weer af van de locatie. Hoe dan ook kunnen de gevolgen nefast zijn voor de structuur en uitstraling van je huis, maar ook minder leuke gevolgen hebben voor je gezondheid. Vochtproblemen snel herkennen en oplossen, is dus de boodschap.

Je gevels hebben op hun beurt ook heel wat te verduren. De weersomstandigheden kunnen voor velen een vriend zijn, voor je gevels zijn ze dat meestal niet. Waar het hun functie is om ons te beschermen tegen regen, wind en al wat door de wind wordt meegevoerd, staan zijn er wel middenin. Aantasting van je buitenmuren is dan ook meer dan normaal.  Door je gevel regelmatig te reinigen voorkom je grote, blijvende problemen en zorg je er tevens voor dat je woning weer die frisse uitstraling van weleer heeft. Ga je liever nog een stap verder en kies je voor een volledige make-over dan bieden de technieken van gevelrenovatie een uitweg.