Ik verbouw
Problemen aanpakken

Vochtproblemen

Problemen met vocht in huis komen erg vaak voor. Maar liefst 1 op 3 woningen in Vlaanderen en Brussel heeft last van vochtproblemen. Het regent in België dan ook gemiddeld 200 dagen per jaar. Voel je nattigheid? Geen probleem, vochtproblemen die tijdig worden opgemerkt, kunnen vaak zonder ernstige gevolgen opgelost worden.

Vochtproblemen die echter niet behandeld worden, veroorzaken op langere termijn grote schade. Als je huis een lange tijd aan vocht wordt blootgesteld, kan dit de structuur ervan aantasten. Roestvorming, afbrokkelend beton, rottend hout en scheuren kunnen dan het gevolg zijn.

Daarnaast kan vocht in huis ook gevolgen hebben voor de bewoners. Onderzoek wees uit dat heel wat mensen met klachten aan de luchtwegen en atopische astma in een oude woning leven die onderhevig is aan vochtproblemen. Dit door de schimmels en ongedierte, zoals mijten, die in een vochtige woning allerlei allergenen verspreiden. Ook voor mensen met reuma en andere aandoeningen aan de gewrichten is een vochtige woonomgeving slecht voor de gezondheid.