Ik bouw
Financieel

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet (of verbindingskrediet) is ideaal wanneer je een nieuwe woning wil kopen terwijl je een andere woning verkoopt. Je krijgt dan een krediet waarbij de kredietgever het bedrag van de verkoopprijs zal voorschieten. Deze overeenkomst duurt meestal enkele maanden en is meestal beperkt tot 2 jaar. 

Het verschil met een lening op afbetaling is dat je hier niet verplicht bent maandelijks een deel van het kapitaal terug te betalen. Het volstaat om enkel de rente maandelijks te betalen. De terugbetaling van het geleende krediet volgt aan het einde van de overeenkomst. Dit zorgt voor een grote flexibiliteit. 

Er is een grote waaier aan kredietgevers die het overbruggingskrediet  aanbieden. Verschillende zaken zullen afhangen van bank tot bank. Zo kan het zijn dat je bij de ene bank kan afspreken om de rente ook op het einde, samen met kapitaal, betaalt. Daarnaast zullen ook de looptijd, het jaarlijks kostenpercentage (JKP) en het leenbedrag verschillen bij verschillende kredietgevers.