Ik verbouw
Bouwformules

Doe-het-zelf

Als je zelf handig bent, kan je misschien (een deel van) de werken zelf uitvoeren. Naast het feit dat je zelf alle beslissingen neemt, zal je ook een pak geld uitsparen. Je hoeft geen werkuren uit te betalen en je kan de materialen zelf voordeliger gaan aankopen. Het is dan ook belangrijk om je verbouwwerken zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Stel zeker een realistische planning op waarbij je rekening houdt met een duidelijk budget. Optimisme is een grote valkuil bij (ver)bouwers. Je zal sowieso op vertragingen of problemen botsen, houd hier dus zeker rekening mee. Denk ook na over hoe je de afwerking ziet, want ook hier ben je helemaal vrij.

Het kan interessant zijn om toch een architect in te schakelen om je bij te staan. Hij kan helpen om mogelijke tekortkomingen of fouten aan te duiden. Als je volledig zelfstandig te werk gaat en je merkt achteraf gebreken op, dan zal je namelijk zelf instaan voor de herstellingskosten.

Andere zaken waarmee je rekening moet houden zoals het verzekeren van jezelf en anderen die een handje helpen en handig zijn, zijn vanzelfsprekend niet uit het oog te verliezen.