Ik verbouw
Duurzaam verbouwen

5 keer premie als je BENoveert

Stap 1: dak

Stap 1: dak

Veel daken in Vlaanderen zijn nog steeds niet geïsoleerd. En degene die dat wel al zijn, hebben dikwijls een te dun isolatiepakket dat bovendien vaak niet correct is aangebracht. Dit betekent een grote verspilling van energie en een verlies aan wooncomfort.

Premie: dak- en zoldervloerisolatie

Stap 2: buitenmuren

Stap 2: buitenmuren

Na het dak zijn de buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies. Dit verlies beperken kan door de thermische isolatieprestaties van de muren te verbeteren, met andere woorden: je muren na-isoleren.

Premie: buitenmuurisolatie en/of spouwmuurisolatie

Stap 3: glas, ramen en deuren

Stap 3: glas, ramen en deuren

Met een goede luchtdichtheid en een goede thermische isolatie kan het warmteverlies doorheen de vensters sterk worden beperkt. Daarvoor zal je respectievelijk het raamkader of de beglazing van je huidige ramen en deuren moeten aanpassen.

Premie: nieuwe beglazing

Stap 4: vloeren

Stap 4: vloeren

Het isoleren van de vloer op de begane grond is de volgende stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van je woning te komen.

Heb je een kelder, dan kan je de vloer van het gelijkvloers eenvoudig na-isoleren door het kelderplafond te isoleren. Zo hoef je de bestaande vloerafwerking niet uit te breken.

Premie: kelderisolatie of vloerisolatie op volle grond

Stap 5: technieken

Stap 5: je technieken

Technieken is een verzamelnaam voor alle installaties die zorgen voor verwarming, sanitair warm water, ventilatie en elektriciteit. Elk van hen hebben een link met energie, vandaar dat ze ook de grote pijnpunten zijn die als laaste stap in je BENOvatietraject aangepakt kunnen worden.

Premie: zonneboiler, warmtepomp, ventilatiesysteem