Ramen & deuren
Zonwering

Bespaar op je energierekening met … zonnewering

Misschien denk je dat het najaar ab-so-luut niet het moment is om zonnewering aan te schaffen? Dan zit je toch even mis. Het systeem houdt niet alleen ’s zomers de hitte buiten. ’s Winters doet het net het omgekeerde: warmteverlies tegengaan. De moeite om 2 keer over na te denken, niet?

Isolerende eigenschappen
Ramen zorgen voor enorm veel warmteverlies in huis. Tenminste, als ze slecht geïsoleerd zijn. Met dubbelglas of zelfs extra isolerend glas is dat probleem direct van de baan. Maar ook zonnewering isoleert sterk. Je kan er tot 210 euro op jouw energierekening mee besparen.

Natuurlijk is niet elke zonnewering even geschikt voor de klus. Vooral binnenzonnewering, screens, shutters en rolluiken werken uitstekend. Het loont de moeite ze in de koudste dagen ’s avonds en ’s winters dicht te laten. Dat is niet alleen leuk voor de privacy en gezelligheid (buiten is het toch vroeg donker), maar het houdt ook tocht en kilte tegen.

Zorg er wel voor dat de raambekleding goed aansluit, anders ontsnapt de hitte toch. Het is ook beter dat de zonnewering niet voor het verwarmingstoestel hangt. Dat doen bijvoorbeeld te lange gordijnen soms. De warmte komt dan tussen de bekleding en het raam terecht, wat niet de bedoeling is.

Het jaar rond
Met de juiste raambekleding bespaar je in elk seizoen aan energiekosten. ’s Zomers houdt de zonnewering de hitte en het zonlicht buiten, zodat het in huis heerlijk koel is. Het temperatuurverschil met buiten schommelt tussen de 6 à 8 graden. Daardoor hoef je de airco niet of nauwelijks te gebruiken. Dat scheelt ook weer mooi in de portemonnee.