Tuin
Garage/carport

8 stappen naar een inbraakveilige garage

Je garage beveiligen is van groot belang. Heel wat inbrekers gebruiken het als toegang tot je huis. Iets waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Wij geven je mee hoe je de ruimte zorgvuldig beveiligt.

 1. Sluit je garagedeur
  Gewoon de deur op slot doen. Lekker makkelijke tip, toch? Hoewel. Wie laat niet eens de deur ongesloten om vlug naar de winkel te gaan? Niet alleen is het zo makkelijk om binnen te dringen, inbrekers hebben direct een goed beeld van wat je allemaal hebt. Een chique sportauto of dure grasmaaier geeft direct aan dat er binnen wat waardevols te rapen valt. Staat er een ladder in je garage? Bind er een hang- of fietsslot rond. Anders geef je inbrekers direct een hulpmiddel in handen.
 2. Kies een stevig slot
  Aansluitend op punt 1: ga voor een duur, sterk slot. Veel mensen installeren uit slordigheid een goedkoper exemplaar op de garagedeur.
 3. Deurvergrendeling
  Zorg dat openzwaaiende deuren in garagepoorten boven- en onderaan deurvergrendeling krijgen.
 4. Let op de rails
  Heb je een schuivende poort? Let erop dat je hem niet uit de rails kan tillen.
 5. Automatische garagepoort
  Het beste is een automatische garagepoort kopen. Die is een stuk moeilijker open te wrikken dan een handmatige.
 6. De ramen
  Niet alleen de poort is van groot belang, ook de ramen moeten stevig zijn. Is je ruit groter dan 16 centimeter? Beveilig het dan met een sluitsysteem, oplegsloten of tralies.
 7. Buitenverlichting
  Kies voor buitenverlichting die werkt met een sensor. Vooral in een drukbewoonde buurt schrikt dat dieven af. Slagvaste lampen zijn de beste optie, die kunnen tegen eventueel vandalisme.
 8. Alarmsysteem of beveiligingscamera
  Wil je echt het zekere voor het onzekere nemen? Dan is een alarmsysteem en/of een beveiligingscamera een goed idee.