Tuin
Garage/carport

Op zoek naar een geschikte garagepoort?

De gevel van je woning vormt het visitekaartje waarin ramen, voordeur en garagepoort in een stijlvolle lijn doorlopen. Er zijn heel wat esthetische garagepoorten op de markt die gebruiksvriendelijk en veilig zijn.

Soorten garagepoorten
De meest voorkomende poorten zijn de klassieke kantelpoort, de sectionale poort en de rolpoort. Gebruikte materialen zijn meestal gegalvaniseerd staal of geanodiseerd aluminium, verkrijgbaar in elke RAL-kleur. Andere mogelijkheden zijn hout of PVC.

 • Klassieke kantelpoort
  De kantelpoort is het goedkoopste type. De poort wordt in een geheel naar boven gekanteld, zodat ze horizontaal onder het plafond rust wanneer de garage open is. De poort kantelt meestal naar binnen. De standaard drievoudige vergrendeling biedt extra veiligheid. Nadeel is dat je aan de zijkanten redelijk wat ruimte verliest door de hefarmen. Flexibele beschermkappen over deze hefarmen en flexibele kunststoflijsten tussen de poort en het kozijn zorgen ervoor dat er minder kans is dat de poort gaat klemmen.
 • Sectionale poorten
  Sectionale poorten zijn plaatsbesparende poorten. Je kunt kiezen voor een handmatige of geautomatiseerde sectionale poort. Deze poort bestaat uit verschillende panelen die onderling verbonden zijn door scharnieren. Bij het openen schuiven de rails zodat je een maximum doorrijhoogte behoudt en een grotendeels vrijblijvend plafond. Het gewicht van het poortblad wordt geneutraliseerd door een balanceringssysteem met trekveren. De panelen met een dubbele wand zijn voorzien van isolatie. Belangrijk is om te denken aan een vloerafdichting voor de isolatie en een optilbeveiliging.
 • Zijdelingse sectionale poort
  De zijdelingse sectionale poort is een interessante keuze wanneer de poort als hoofdingang wordt gebruikt. Het plafond van de garage blijft volledig vrij en je kan kiezen voor een links of rechts wegdraaiende poort. De rails worden in de definitieve vloer verwerkt.
 • Rolpoort
  De rolpoort werkt zoals een klassiek rolluik. De poort rolt zich op rond een wikkelas boven de poortopening. Bij plaatsgebrek kan de rolpoort ook voor de poortopening gemonteerd worden. Het poortblad is opgebouwd uit geïsoleerde panelen die in elkaar haken tot een voorgemonteerd poortblad. Het openen en sluiten van de poort gebeurt door een aandrijving. Het roldeurprofiel is door zijn speciale bevestiging op de wikkelas een veilige en inbraakwerende vergrendeling.
 • Massieve poort
  De massieve poorten met dubbele naar buiten opendraaiende deuren zijn typisch voor landelijke of pastorijwoningen. Je kan kiezen voor een manuele of een automatische bediening.
 • Bi-sectionale poorten
  Bi-sectionale poorten zijn massieve poorten met een dubbele naar buiten draaiende deur.