Tuin
Terras

Terrastegels

Wie tuin zegt, denkt vaak terras. En als je aan een terras denkt, kan je niet anders dan aan de terrastegels denken. Afhankelijk van je eigen voorkeur, kan je opteren voor enkele materialen.

Keramische tegels

Dit type wordt gemaakt van zand, klei en bindmiddelen. Onder andere door de klei zijn keramische tegels erg kleurvast. Om scheuren tegen te gaan, zal je moeten zorgen voor een vlakke ondergrond. Keramische tegels worden vaak gekozen vanwege hun beschikbaar in vele kleuren en natuurlijke look. Je betaalt gemiddeld tussen de 20 en 65 euro per vierkante meter.

Betonnen tegels

Betontegels zijn dubbel zo dik als hun keramische tegenhanger. Ook hoeven ze niet op een vlakke ondergrond worden geplaatst, in tegendeel, ze kunnen gemakkelijk op een uitgevlakt zandbed worden geplaatst. Het nadeel is wel dat ze niet zo kleurvast zijn en meer vocht opnemen. Hoewel betontegels vrij sterk en vorstvrij zijn, kunnen ze moeilijk tegen chemicali├źn. Je betaalt gemiddeld tussen de 15 en 35 euro per vierkante meter.

Natuurstenen tegels

Een laatste optie zijn natuurstenen tegels. Dit zijn ook meteen de duurste tegels. Je kan kiezen tussen verschillende uitvoeringen, zoals graniet, blauwsteen en leisteen, maar ook tussen meerdere afwerkingen. Ze nemen bovendien geen vocht op en zijn gemakkelijk te onderhouden. Door hun vele goede eigenschappen betaal je al snel tussen de 25 en 65 euro per vierkante meter.