Tuin
Oprit

Poorten

Vooral bij een langere oprit wordt er vaak gekozen om een poort aan het begin te plaatsen. In combinatie met een poort voor je oprit zal er ook vaak een tuinafsluiting worden geplaatst die verbonden is aan de poort. Een eerste keuze die je zal moeten maken is of je een automatische of handmatige poort wil. Een automatische poort brengt comfort met zich mee maar hiervoor zal je ook betalen.

Een tweede keuze die gemaakt moet worden is welk type poort je wil: een draai- of schuifpoort. Beide kunnen zowel automatisch als handmatig worden aangekocht. Een draaipoort is vaak de enige optie wanneer je je poort tussen de gevel van je eigen woning en de scheiding met de buren wil plaatsen. Je zal wel rekening moeten houden met voldoende plaats van de deuren die openzwaaien.

Als je over de nodige plaats beschikt, kan je kiezen voor een schuifpoort. Dit type wordt op een rail gemonteerd zodat de poort gemakkelijk kan wegschuiven. De laatste jaren zijn er ook steeds meer vrijdragende schuifpoorten die als het ware ‘zweven’ over de grond. Of je nu voor een draai- of schuifpoort gaat, je zal kunnen kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afmetingen.