Tuin
Water

Vijver

Als je gek bent op water, kan een vijver een leuke toevoeging zijn aan je tuin. Er zijn verschillende vijvers waarvoor je kan kiezen. Afhankelijk van de functie van de vijver, kan je opteren voor een kleine vijver, tuinvijver, koivijver of zwemvijver.

Kleine vijver

Een kleine vijver is er vaak om iets van vijvertje te hebben. Je zal hier geen vissen of beplanting vinden. Dit is tevens de goedkoopste vijver en zal rond de 1000 euro kosten.

Tuinvijver

Bij een tuinvijver is de hoofdrol wel weggelegd voor vissen en beplanting. Dit is dan ook de meest voorkomende vijver in de tuin van de Vlaming. Voor een tuinvijver betaal je tussen de 2000 en 3000 euro.

Koivijver

Een koivijver is een vijver voor het houden van koikarpers. Deze vissen vallen niet te vergelijken met gewone vissen, ze hebben namelijk compleet andere levensomstandigheden. Hier kan je ook meestal in zwemmen. Je zal wel een extra filtersysteem moeten installeren om het water te zuiveren. Reken hier op een kost tussen de 4000 en 6000 euro.

Zwemvijver

Een zwemvijver is veruit de duurste soort van vijver die je kan plaatsen en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het zwemgedeelte. Het tweede gedeelte is het filtergedeelte waar de de beplanting zich voordoet. Je zal hier al snel tussen de 25.000 en 40.000 euro neertellen.