Tuin
Water

Zwemvijver

Niet iedereen is helemaal gek van een zwembad. Dit vergt namelijk een hoop onderhoud. Een zwemvijver daarentegen zal door de natuur worden onderhouden. Je zal niet langer chloor moeten toevoegen, wat het ook een stuk milieuvriendelijker maakt. Je zal voor een zwemvijver dan ook 20% tot 30% minder betalen dan voor een zwembad.

Soorten

Natuurlijke zwemvijver

Een natuurlijke vijver heeft geen vaste vorm maar het komt vaak voor dat deze rond is. Het valt meteen op dat deze zwemvijver niet kunstmatig is aangelegd omdat de schuine wanden vloeiend overlopen in de tuin. Er is maar één gedeelte waarin je zowel kan zwemmen als de plantengroei terugvinden.

Rechthoekige zwemvijver

Een rechthoekige zwemvijver is kunstmatig aangelegd. Hier zijn er twee gedeelten: het zwem- en plantengedeelte. In het eerste deel kan je uiteraard zwemmen. In het plantengedeelte wordt het water gefilterd. In tegenstelling tot een natuurlijke zwemvijver, zijn de randen hier recht en niet schuin. Er is een duidelijke scheiding tussen vijver en tuin.

Koivijver

Kan je het wel waarderen om tussen de vissen te zwemmen? Dat is nu net het principe van een koivijver: een zwemvijver met vissen. Door deze bewoners moet je er wel voor zorgen dat je een diepte van minstens 80 cm hebt. Ook zal je een extra filtersysteem nodig hebben om het water te zuiveren.