Dak
Dakbedekking

Dakbedekking

Een dak zonder bedekking is op z’n minst gezegd niet echt handig. Je dakconstructie op zich is van levensbelang, maar zonder wat roofing of enkele dakpannen zal het je leven in huis niet meteen veel verbeteren. De meeste mensen verkiezen toch om te slapen in een bed dat niet doorweekt is na een zoveelste regenbui. Bovendien geeft de juiste ‘topping’ jouw woning die extra uitstraling die het verdient.

Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen kenmerken, voordelen, beperkingen, prijs en levensduur. Je keuze qua bedekking hangt echter voor het leeuwendeel af van het type dak.

Bij hellende daken zal de keuze vooral gaan tussen de klassieke dakpannen, de iets modernere leien, de strakke zinken platen en het heel traditioneel ogende riet.
Bij platte daken wordt de keuze beperkt tot bitumen, beter bekend als de zogenaamde roofing, en EPDM, een kunststof met een heel grote populariteit. Ook zink wordt sporadisch wel eens gebruikt, maar dit komt niet vaak voor. Platte daken zijn verder ook heel erg geschikt voor het leggen van een groendak, de meest milieuvriendelijke dakbedekking.