Dak
Dakgoot en afvoer

Dakgoot en afvoer

Regenwater kan soms met bakken uit de lucht vallen. Dat water moet ook ergens heen. Zonder een goeie afvloeiing kan er schade ontstaan aan je dak, je muren, je tuin en de bestrating. Daarom zijn een dakgoot en afvoerpijpen absoluut noodzakelijk. Zij zorgen ervoor dat het regenwater via je dak terechtkomt in de rioleringen. Tegenwoordig wordt het water ook afgeleid naar een regenwaterinfiltratiesysteem of naar een regenput. Zo kan het natuurlijke water bijvoorbeeld gebruikt worden om je planten water te geven of je auto te wassen.

Maar ook voor de bescherming van je woning zijn dakgoten van groot belang. Ze zorgen er namelijk voor dat het water wordt tegengehouden en afgeleid vooraleer het langs je gevels naar beneden loopt. Zouden zij die bescherming niet bieden dan is er een mogelijkheid op schade door vochtproblemen en corrosie. Zonder afvoerbuizen zouden die dakgoten op hun beurt overlopen waardoor hetzelfde probleem zou ontstaan. Daarnaast kunnen ook je tuin en bestrating aangetast worden door de voortdurende neerslag op eenzelfde punt.

Dakgoten en afvoerbuizen zijn er verschillende vormen en materialen waarbij de juiste keuze maken heel wat problemen kan oplossen. We vertellen je er graag alles over.