Ik verbouw
Aankoop woning

Is jouw woning goed verzekerd?

Als eigenaar of huurder van een woning sluit je best een goede woningverzekering af. Of het nu gaat om noodweer, brand of een ander rampscenario: met een goede verzekering ben je altijd ingedekt.

Woningverzekering
Een woningverzekering wordt vaak nog een brandverzekering genoemd. Eigenlijk is het zoveel meer dan dat. Niet alleen de brandschade aan je woning of meubels wordt vergoed, ook de verwondingen van mensen die op dat moment thuis waren. Je bent niet verplicht zo’n verzekering aan te gaan, maar het is wel een ongeschreven regel. Zeker als je een lening of huurcontract afsluit. Zorg ervoor dat je een complete woningverzekering aangaat. Die dekt alle schade die veroorzaakt werd door brand, rookschade, schroeischade, roet, ontploffing en implosie.

Noodweer
Hele en halve natuurrampen kunnen je huis ook serieus beschadigen. Ga je voor een woningverzekering met een volledige dekking? Dan zit je ook veilig voor storm-, bliksem- en hagelschade, sneeuwdruk, ijsdruk en waterschade na een overstroming.

Prijs?
Hoe duur je woningverzekering is, hangt af van de waarde van je woning en je inboedel. Het beste is dat je dat door je verzekeraar laat bepalen, zo ben je niet onderverzekerd. Als je zelf je woning inschat, zie je veel dingen over het hoofd. Wist je trouwens dat brandbare materialen die gebruikt werden in de bouw van je huis de verzekering duurder maken? Denk maar aan een houtskelet of een rieten dak.

Nog een tip
Zorg ervoor dat je je verzekering goed doorneemt, tot de kleine lettertjes toe. Zeker de algemene voorwaarden verdienen aandacht. Je krijgt namelijk niets als blijkt dat je nalatig bent geweest.