Inrichting
Badkamer

Meubilair

Om je badkamer af te werken, zal je waarschijnlijk nog enkele badkamermeubeltjes plaatsen. Deze komen goed van pas om bijvoorbeeld handdoeken in op te bergen. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je meubilair past in de stijl van je badkamer. Het is echter ook belangrijk rekening te houden met de duurzaamheid en vochtbestendigheid van je badkamermeubelen.

Soorten

Een kolomkast neemt niet veel plaats in aangezien deze hoog en smal is, maar je kan er toch veel in kwijt. Je kan deze zowel op de grond plaatsen als aan de muur bevestigen. Kolomkasten zijn ideaal voor het opbergen van grotere zaken zoals handdoeken. Je kiest er ook zelf voor of je gaat voor een enkele deur, een dubbele deur, of helemaal geen deur.

Een andere optie is het plaatsen van een kastje onder je lavabo. Vaak is het zo dat er al een kast is ingebouwd samen met de lavabo, maar ook als dit niet het geval is, kan je nog steeds ervoor kiezen om een kastje onder je lavabo te plaatsen.

Voor het opbergen van kleinere zaken zoals verzorgingsproducten kan je een spiegelkast laten plaatsen. Deze worden boven de wastafel opgehangen en de deuren bevatten hier spiegels aan de voorkant.

Als je over een kleine badkamer beschikt, kan je gaan voor een hoekkast om zoveel mogelijk ruimte te benutten. Zo heb je toch een kast met veel opbergruimte.

Materialen

Badkamerkasten zijn er in verschillende materialen. De meest gebruikte zijn houten plaatmateriaal en kunststof. Daarnaast zijn ook andere uitvoeringen zoals glas en hout mogelijk. Let er wel op dat niet elk type hout bestand is tegen vocht en dus plaatsbaar is in de badkamer.