Inrichting
Badkamer

Wastafel

Soorten

Vrijhangende wastafel

Vrijhangende wastafels, of lavabo’s, worden vrij aan de de muur van je badkamer (of toilet) gehangen. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk herstellingen kan uitvoeren in geval van lekkages of andere problemen aangezien de sifon duidelijk zichtbaar is. Net nadeel is wel dat dit niet altijd mooi oogt en het moeilijker wordt om een kastje of ander meubilair onder je lavabo te plaatsen. Je zal ook moeten nadenken of je een enkele of dubbele wastafel wenst.

Opzet wastafel

Je kan er ook voor kiezen om een waskom op je wastafelblad te plaatsen. Hier is een ruime keuze aan vormen zoals rond, halfrond, hoekig, ovaal,…

Inbouw wastafel

Als je van plan bent een opbergkast te plaatsen in je badkamer, kan je dit ook combineren met de lavabo’s aan de hand van een inbouw wastafel. Op je kastje worden dan het wastafelbad en de waskom geplaatst. Je kan ook meteen de lavabo ingebouwd in het meubeltje aankopen.

Materialen

Je lavabo kan uit verschillende materialen bestaan, gaande van porselein en acryl tot glas en beton. Als je over een laag budget beschikt, kan je kiezen voor porselein of kunststof. Ga je liever voor een gemakkelijk te reinigen lavabo, dan opteer je best voor acryl, kunststof of glas. Krasvrije materialen zijn porselein en acryl.

Indien je beschikt over een wastafelblad zal dit doorgaans uit dezelfde materialen bestaan als die van de lavabo. Porselein, acryl, kunststof, natuursteen, hout, beton en glas behoren tot de mogelijkheden.