Inrichting
Meubelen

Oude zetel beu? Pimp hem in 5 minuten

Is je zetel hopeloos verouderd, maar heb je echt geen zin te investeren in een nieuwe? Dan is hem opfleuren een optie. Ja, zelfs jouw versleten geval kan nog de eyecatcher van de salon worden.

Vlugge fix
Hoe? Simpel. Het geheim zit hem in de kussenhoezen. Steek je verkleurde kussens in een nieuw jasje en die sofa ziet er al de helft beter uit. Zeker als je veel kussens liggen hebt, dan zie je de zetel zelf bijna niet meer.

Je kan dure hoezen kopen als je van plan bent je zitbank nog jaren en jaren te houden. Anders zijn goedkopere exemplaren een leukere optie: makkelijker te vervangen en minder verloren kost als je toch besluit een nieuwe sofa te kopen.

Handen uit de mouwen
De kleren maken de man, maar de kussens niet de zetel. Een makkelijke oplossing om de zitbank zelf wat te pimpen is dekentjes gebruiken. Of andere stukken stof, als je je warme fleece echt niet kan missen. Je drapeert de dekens niet gewoon, je steekt ze stevig vast in alle vindbare hoeken en plooien. Vastnieten of -naaien is ook een optie, zolang de dekens maar mooi blijven zitten. Geen zin in geworstel met de uiteinden van een laken? Probeer dan misschien je sofa een nieuwe kleurtje te geven met stofverf. Of leerverf, afhankelijk van het materiaal.

Zo kan het ook
Allemaal goed en wel, maar wat doe je met dat lelijk houten frame van je Ikea-zetel? Met wat vlug schuur- en schilderwerk kom je al een heel eind.

En hup, in een oogwenk heb je een gloednieuwe sofa! Ongeveer toch. Nog inspiratie nodig? YouTubester Feminine Bliss toont even hoe het moet.