Tuin
Aanleg tuin

Tuinafsluiting

We hebben liefst dat ons kind of onze hond niet zomaar de straat op wandelen wanneer deze in de tuin spelen. Dieven houden we dan wel weer liever op straat en niet in onze tuin. Met een tuinafsluiting voel je je alvast een stuk veiliger, zowel overdag als ’s nachts. Je kan je tuin scheiden van de straat of je buren op tal van manieren.

Draadafsluitingen

Een draadafsluiting is erg simpel en goedkoop. Er wordt hier gebruik gemaakt van fijne draden dus je tuin krijgt nog steeds het licht en open gevoel van voorheen. Plantenliefhebbers kunnen deze afsluiting gemakkelijk laten begroeien met klimplanten, maar ook wanneer je meer privacy wenst is dit een optie.

afsluiting met bloemen

Hekken

Een stevigere constructie is een hek. Het doet denken aan een kasteel maar wordt ook vaak bij bedrijven en particulieren gebruikt. Er zijn verschillende soorten hekken beschikbaar zoals het kastanjehek voor een landelijk gevoel, het spijlenhek voor een strakke look of het sierhek voor elegantie.

hekken

Hagen

Ga je liever voor een natuurlijke omheining, dan kan het plaatsen van een haag interessant zijn. Je gaat best voor een beukenhaag, taxus of laurierhaag aangezien niet elke soort geschikt is als afsluiting. Je zal wel meer onderhoudswerk hebben aan een haag dan aan pakweg een simpele draadafsluiting. Voor je het weet, staat je haag helemaal wild en moet je deze weer snoeien.

haag

Steenkorven

Steenkorven of schanskorven worden vooral gebruikt om parkeerplaatsen of opritten af te sluiten. Het gaat hier om een ijzeren korf waarin een hoop stenen zit. Door deze opeenhoping van stenen krijg je veel privacy. Je kiest bovendien zelf welke stenen je gebruikt en achteraf vergt deze omheining niet veel onderhoud.

omheining tuin

Tuinschermen

Een tuinscherm bestaat meestal uit hout maar kan ook uit composiet en beton bestaan. Net zoals draadafsluitingen is dit een snelle en simpele manier om je tuin af te schermen. Qua privacy zit je met een tuinscherm erg goed. Afhankelijk van de hoogte die je zelf verkiest, is je volledige tuin afgeschermd van de straat/je buur.

tuinomheining