Inrichting
Wellness

4 tips voor een geslaagde sessie in de infraroodsauna

Infraroodsauna’s staan er om gekend goed te zijn voor van alles en nog wat. Ze zorgen er onder andere voor dat alle afvalstoffen vlug een weg vinden uit je lichaam. Hallo, betere weerstand! Maar misschien nog belangrijker: het relaxt je echt tot de toppen van de tenen. Mmm, genieten maar. Zeker met onze 4 tips!

Tip 1
Een sessie in de infraroodsauna duurt gemiddeld zo’n halfuur. Tijdens een sessie moet je je steeds comfortabel en ontspannen voelen. Ben je niet helemaal lekker door de warmte? Verlaag dan best even de temperatuur of zet de deur open.

Tip 2
Bij een infraroodsauna kan je al genieten van de gezondheidsvoordelen vanaf 35 graden. De aangewezen temperatuur tijdens een sessie ligt rond de 50 tot 65 graden. Kies voor een warmte die voor jou comfortabel aanvoelt.

Tip 3
Wil je nog meer resultaat voor je spieren en gewrichten? Verleng dan de tijd in de sauna, maar verhoog de temperatuur niet. Door die te verhogen, krijg je geen extra voordelen. Je kan de sauna dagelijks in, maar 2 tot 3 sessies per week is vaak voldoende.

Tip 4
Als je een infraroodsauna gebruikt, zal je normaal gezien heel wat zweten. Daarom is het belangrijk om genoeg te drinken. Drink een glas water voor en na de sessie, maar nog beter is om een flesje mee te nemen in de sauna.