Isolatie
Muurisolatie

Muurisolatie

Duurzaam wonen begint bij een goede isolatie. Via de muren verdwijnt er tot wel 20% van de warmte in je huis. Een goed functionerende muurisolatie kan je jaarlijks heel wat energie en dus geld besparen. Wanneer er wordt gesproken over isoleren, is het vaak al te laat. Men ziet de oude, bouwvallige huizen voor ogen. Wanneer je vandaag de dag een woning begint te bouwen wordt er niet meteen aan isolatie gedacht of lijkt het zo voor de hand liggend dat er geen rekening mee wordt gehouden. 

Voorkomen is natuurlijk nog steeds een stuk beter dan genezen, dus ook bij nieuwbouw komt isolatie op de voorgrond te staan. Bovendien voorkom je zo op termijn onnodige extra kosten. Intussen zijn er enkele wettelijke bepalingen en premies die isolatie steeds meer aanmoedigen.

Wanneer achteraf blijkt dat je toch niet voldoende hebt geïsoleerd, dan zijn er nog steeds een aantal mogelijkheden om de energierekening naar beneden te trekken. Via na-isolatie van de spouwmuren, buitengevels of binnenmuren kan je het warmteverlies in je woning beperken.