Isolatie
Isolatiematerialen

Isolatiematerialen

Van het woord isoleren, krijg je ongetwijfeld een warm gevoel. Om te zorgen dat je in de nabije toekomst niet voortdurend met koude rillingen te maken krijgt, denk je best na over het juiste isolatiemateriaal. Je huisklimaat en energiefactuur hangen immers niet alleen af van de manier waarop je isoleert, maar ook van het materiaal dat je ervoor gebruikt.

Natuurlijk zal je in de eerste plaats rekening moeten houden met de isolatiewaarde van het materiaal dat je wilt gebruiken, maar dat is slechts één van de factoren die je aandacht moet krijgen. Gezien de steeds strengere regelgeving rond het klimaat en ook gewoon voor je eigen leefklimaat, zal ook de milieuvriendelijkheid van het isolatiemateriaal meer op de voorgrond verschijnen. Je bankrekening zal je dankbaar zijn als je de kosten zoveel mogelijk beperkt. En laten we het gebruiksgemak niet uit het oog verliezen. Soms moeten er namelijk plaatsen geïsoleerd worden die moeilijk te bereiken zijn of veel materiaal vereisen. 

Er zijn een aantal punten om over na te denken. Gelukkig zijn er ook wel wat opties. Kunststofplaten, wollen dekens, cellenglas en schermen zijn maar enkele van de materialen waaruit je isolatie binnenkort kan bestaan, elk met hun eigen eigenschappen. We geven je dan ook graag meer informatie over je mogelijkheden.