Isolatie
Vloerisolatie

Vloerisolatie

Er is niets aangenamer dan een constante, leefbare temperatuur in je woning. En dat moet natuurlijk ook zo in de winter zijn. Wordt het dan iets kouder, dan kan je nog steeds de verwarming iets hoger zetten of een extra pull aandoen. Maar na het derde paar kousen voelen je voeten nog steeds aan als ijsklompen. Op zo’n moment kan vloerisolatie wonderen doen.

Bij een niet geïsoleerde vloer schommelt de temperatuur ervan tussen de 8°C en 12°C. Dat is natuurlijk niet zo fijn voor de teentjes. Vloerisolatie kan die temperatuur naar 20°C en meer brengen. Dat klinkt toch niet als overbodige luxe.

Als je huis gebouwd is voor 1983 zal de kans klein zijn dat je al voorzien bent van vloerisolatie. Dit kan dus zeker een meerwaarde betekenen voor je, en een stevige hap uit je energiekosten. Er zijn verschillende manieren om je vloer te isoleren, met onder andere platen, chape en gespoten PUR. Hoe dan ook zullen de voordelen van vloerisolatie je snel duidelijk zijn, wat het een niet te ontkennen interessante investering maakt.