Ramen & deuren
Buitendeuren

Buitendeuren

Stel je voor. Je krijgt een telefoontje dat je huis volledig af is en vol spanning en enthousiasme ga je het de eerste keer bezichtigen. Er is slechts één probleem. Hoe geraak je binnen? In alle drukte om het gebouw tijdig recht te zetten, zijn de bouwers de buitendeur vergeten. Natuurlijk gebeurt zoiets enkel in cartoons, maar het benadrukt wel hoe de buitendeur een onlosmakelijk deel vormt van een woning. 

De voordeur is het visitekaartje van je huis: het is de eerste fysieke aanraking met je woning van ieder wie er binnenkomt. Je voordeur past perfect bij je woning als onderdeel ervan, maar moet bovendien jouw persoonlijkheid volgen. Ze verwelkomt je gasten immers nog vooraleer jij dat doet.

De afwerking van je deur is dan ook erg belangrijk. Kies je voor de stijlvolle, houten versie met prachtige omlijsting, of toch eerder voor een strakke staalframe met glas en veel licht? Hou je graag in de gaten wie er je aan de andere kant staat op te wachten, kan je ook een raam of deurspion verwerpen in je buitendeuren. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos.

Naast het uiterlijke moet je bij het kiezen van een voordeur ook rekening houden met de innerlijke sterktes van de buitendeuren. Een voordeur mag je gasten wel verwelkomen, maar ongewenst volk houdt ze liever buiten. Vooral achterdeuren en eventueel zijdeuren moeten daarom ook goed worden beveiligd. Zij vormen het favoriete slachtoffer voor inbrekers. Verder houd je best rekening met de isolatiewaarde van het materiaal dat je wenst te gebruiken. De buitendeuren worden gebruikt door mens en dier, maar ook door het weer en de temperaturen. De geschikte buitendeur beperkt het onveiligheidsgevoel en energieverliezen.

Hoe ver de mogelijkheden reiken, wat de voor- en nadelen zijn van verschillende modellen en materialen en hoe je ze verder nog kan afwerken, vertellen we je graag hier.