Ramen & deuren
Ramen

Ramen

Ramen zijn uiteraard een niet te missen onderdeel van iedere woning. In de eerste plaats creëren ramen een eerste link met de buitenwereld. Een woning is liefst van al privé, maar dat wil niet zeggen dat je zo nu en dan eens niet naar buiten wilt kijken. Ramen geven niet enkel vorm aan je het uitzicht van je huis aan de buitenkant, maar kunnen ook langs binnen een heel grote esthetische waarde hebben.

Verder zorgen ramen voor dat ultieme wooncomfort. Ze combineren in alle stilte een hele resem aan verantwoordelijkheden die jouw leefomgeving net dat tikkeltje aangenamer maken. Naast het esthetische plaatje staan ze ook in voor isolatie tegen temperatuur en geluid, ventilatie, natuurlijk daglicht, binnenklimaat en veiligheid.

In welke mate en op welke wijze ramen hun functies uitoefenen, hangt af van een aantal keuzes die je maakt. Zo zal het materiaal dat je kiest invloed hebben op de uitstraling van de hele woning, maar ook je energiekosten en de algemene veiligheid van je huis. De soort van beglazing bepaalt bovendien hoeveel hinder je zal hebben geluiden van buitenaf, terwijl de positie van je ramen ook meteen vastlegt hoeveel natuurlijk daglicht je zal binnenkrijgen. Geen fan van kuisen? Verlies dan zeker het onderhoudsgemak niet uit het oog.

De geschikte ramen kiezen voor je woning moet steeds een weloverwogen, persoonlijke keuze zijn. Door de uitgebreide markt met alle formaten, vormen en kleuren lijken de mogelijke combinaties bijna eindeloos. Je geeft natuurlijk ook niet graag zomaar geld uit zonder te weten waarvoor je betaalt. Gelukkig maak je misschien wel kans op een premie. We proberen je zo duidelijk mogelijk te informeren over wat er momenteel allemaal speelt en je zo op weg te zetten naar de voor jou meest interessante optie.