Ramen & deuren
Veiligheid

Veiligheid

Veiligheid voor alles. Het lijkt misschien in de eerste plaats een cliché, maar het kan toch niet genoeg worden herhaald. Een veiligheidsgevoel hebben binnen je eigen huis zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Niemand wil plots oog in oog komen te staan met ongewenste gast. Ruim 35% van alle inbraken gebeurt via de achterdeur, 20% via de voordeur en 25% via een raam op de benedenverdieping. De waarde van betrouwbare raam- en deurbeveiliging kan niet worden onderschat.

Maar veiligheid gaat verder dan beveiliging tegen inbraak. Ramen en deuren moet heel wat buitenhouden, maar soms komt het wel eens voor dat ze iets of iemand moeten binnenhouden. De kleinere, jonge mensjes bijvoorbeeld. Peuters en kleuters zijn van nature uit nieuwsgierig en daar is niets mis mee, integendeel. Maar af en toe moeten ze ook wel beschermd worden tegen die jeugdige curiositeit. Het is op die momenten niet slecht dat deuren en ramen niet door de kleine handjes kunnen worden geopend. Ook bescherming tegen regen, wind en zon kan zeker geen kwaad. Om nog maar te zwijgen over brand.

Deuren en ramen kunnen worden beveiligd om allerhande manieren. Sloten kunnen groot, ingebouwd, automatisch of complex. Maar ook veiligheidsglas en zelfs valbeveiliging kunnen letterlijk van levensbelang zijn. Waarvoor je ook kiest, zet veiligheid steeds bovenaan. Het is inderdaad misschien wel een cliché, maar het blijft te belangrijk om niet te blijven herhalen: veiligheid voor alles.