Ramen & deuren
Veiligheid

Deurslotbeveiliging

Een slot op je deur plaatsen is vanzelfsprekend. Er zijn heel wat maatregelen die je kan nemen om je deur goed te beveiligen tegen ongewenste gasten.

Het plaatsen van een veiligheidscilinder is een eerste stap. Dit voorkomt dat een inbreker je woning binnen raakt via het opbreken van de cilinder. Als je nog zekerder wil zijn kan je een certficaatcilinder nemen, deze zorgt er namelijk voor dat niemand een sleutel kan bijmaken.

Je kan ook een extra versteviging over je cilinder laten plaatsen, een zogenaamd veiligheidsrozet. Zo kunnen inbrekers de cilinder niet verwijderen.

Je deur op meerdere plaatsen sluiten kan inbrekers ook buiten houden. Je installeert dan best een slot bovenaan, middenin en onderaan. Een driepuntsslot zal standaard zijn verstevigd met extra veiligheidsplaten die ervoor zorgen dat je de deur niet kan openbreken. Simpeler is een gewoon bijzetslot of bijzet insteekslot.

deur die open staat

Om het wat technischer aan te pakken kan je ook gebruik maken van een deurspion, parlofonie of videofonie. Een parlofoon of deurintercom laat je toe om te communiceren met de persoon die voor je deur staat. Zo kan je eerst nagaan met wie je te maken hebt vooraleer je deze persoon binnenlaat. In sommige parlofonen zit een knop om automatisch de deur te laten opengaan. Dit wordt vaak in appartementsgebouwen gebruikt. Ga je graag nog een stapje verder, dan kan je een videofoon aankopen. Hiermee kan je nog beter controleren wie er voor je deur staat. Naast communiceren kan je deze persoon ook zien. Extra opties hier zijn het opslaan van beelden, breedbeeld, inzoomen op bezoekers en je videofoon aansluiten op je computer.

vrouw bij intercom