Ramen & deuren
Veiligheid

Raambeveiliging

Naast je deuren zal je ook vaak je ramen willen beveiligen tegen inbrekers. Veel dieven vinden namelijk hun intrede in je woning via de ramen.

Een barrièretoeslag verhindert het volledig openklappen van je raam. Het is simpelweg een stang die je achter je raam monteert en een heel simpele oplossing. Ook het installeren van een raamgrendel is een eenvoudige optie die ervoor zorgt dat je ramen automatisch sluit bij het dichtdoen.

Een ingebouwd slot of bijzetslot komen bovenop de gewone sloten en zorgen ervoor dat het forceren van de ramen niet meer mogelijk is. Aangezien inbrekers vaak te werk gaan met een koevoet of schroevendraaier is dit een goede optie qua beveiliging. Ook een paddenstoelnok zorgt ervoor dat een raam niet kan worden opgengebroken met een schroevendraaier.

Voor naar buiten draaiende ramen kan je gebruik maken van dievenklauwen. De scharnierpennen zullen niet langer meer geforceerd kunnen worden bij het gebruik van dievenklauwen. Ook bij blad- en kogelscharnieren zal het forceren verleden tijd zijn.

Een laatste optie zijn de kierstandhouders. Deze zorgen ervoor dat je veilig je raam op een kier kan zetten zonder dat iemand deze verder kan openen. Je kan zo veilig je woning verluchten zonder je zorgen te moeten maken over ongewenste indringers.