Ramen & deuren
Binnendeuren

Binnendeuren

Binnendeuren zijn meer dan enkel een manier om je kamers af te sluiten. Toegegeven, het is misschien wel hun voornaamste job, maar verre van hun enige. Binnendeuren hebben zowel een functionele als een esthetische rol. 

Over het algemeen gezien zijn deuren één van de meest gebruikte bouwelementen in ieder huis. Het is dan ook normaal dat binnendeuren een grote invloed hebben op de uitstraling en het interieur van je huis. Ze vormen een soort van rode draad doorheen de hele inrichting van je huis. Naargelang het materiaal dat je kiest, verander je de sfeer van je huis. Ga je voor glas, dan creëer je een heel open gevoel, waarbij ruimtes amper afgesloten lijken van elkaar en veel daglicht binnen krijgen. Kies je voor hout, dan zoek je  warmte en rust.

Binnendeuren zijn ook erg functioneel. Ze sluiten niet enkel ruimtes af, maar creëren ze ook. Een strategisch geplaatste binnendeur, kan een grote ruimte indelen of het ‘reftergevoel’ breken. Daarnaast kan hij zorgen voor ventilatie of isolatie. De juiste binnendeur kan je een aantal cijfers besparen op je energiefactuur.

Het verwerkte materiaal, het systeem van deur, het type omlijsting en het afwerkingsmateriaal. Elk hebben ze opties te over, en elk zijn ze van invloed op het comfort, de uitstraling en de algemene leefomgeving van je woning. Je stijl en je huis zijn uniek dus laat je binnendeuren je helpen om dit in de verf te zetten.