Ramen & deuren
Binnendeuren

Scharnieren

Schanieren zijn onmisbaar voor je deuren, ze zorgen er namelijk voor dat je deur zal draaien. Er zijn enorm veel scharnieren op de markt. We overlopen er alvast enkele.

werkman met boor, scharnieren vast maken

Bommer(veer)scharnieren

Bommerscharnieren hebben dubbele draaiassen. Dit scharnier kan naar twee zijden klappen. De ingebouwde veren zorgen ervoor dat het scharnier ook weer naar binnen klapt.

Blokscharnier

Dit type scharnier kan je gebruiken bij opdekdeuren. Twee blokken grijpen elkaar.

Deur(veer)scharnieren

Ook hier kan het scharnier naar twee kanten draaien. Deurscharnieren zorgen voor een goede en veilige verbinding met de deurvleugels. Ze zorgen ervoor dat de deuren soepel open en dicht kunnen.

Duimgehengen

Duimgehengen bestaan uit twee delen: een plaatduimgeheng en een duim. De plaatduimgeheng of geheng is een lange strip van 30 tot 100 cm die aan het begin is opgerold, zodat hij over de duim kan worden geschoven. De duim is de stift. Deze is er in drie varianten: de plaatduim, klauwduim en moerduim.

Inboorpaumelles

Inboorpaumelles zijn ideaal voor deuren en kozijnen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten.

Kogellagerscharnieren

Door de uitsparing aan de onderkant van de knoop zijn de scharnieren gemakkelijk uit elkaar te halen of te verwijderen. Ook zijn de scharnieren gekarteld en niet volledig vastgeslagen. De aangrijppunten rusten hier op kogellagers.

Paumelles

Paumelles worden voor opdekdeuren gebruikt en heeft twee ongelijke platen. Je kan een openstaande deur hier gemakkelijk uit de sponning tillen.

Pianoscharnieren

Pianoscharnieren zijn smal en lang. Hierdoor zijn ze goed te gebruiken voor deuren en kleppen.

Staarthengen

Staarthengen zijn scharnieren die gebruikt worden voor grote deuren en hekwerken. Bij staarthengen zijn één of beide bladen verlengt. Zo kun je extra bevestigers aanbrengen.