Ramen & deuren
Binnendeuren

Klinken

Een deurklink kan wel eens van pas komen, dat kLINKT logisch. Het kiezen van een deurklink is dan ook een van de vele keuzes die je zal moeten maken voor je woning. Het lijkt een van de kleinere beslissingen maar kan een grote impact hebben op de look en feel van je woning. Ook qua materiaal zal je een keuze moeten maken tussen onder andere aluminium, inox, nikkel en brons.

Gewone klink

Laten we starten met de meest voorkomende en bekende klink: de gewone deurklink of deurkruk. Bij een draaideur is dit nog steeds de koploper onder de deurklinken. Het voordeel is dat een gewone klink in veel uitvoeringen beschikbaar is, van een standaard model tot een meer luxe model met motiefjes.

deurklink

Knop

Een populaire optie voor glazen deuren, is de deurknop. Dit is een ronde stop waarrond je je hele hand meestal doet om je deur te openen. Je kan de knop gemakkelijk omdraaien om je deuren te openen.

man zet deurknop aan deur

Greep

Een klink die ingewerkt is in je deur is de greep. Dit wordt meestal gebruikt bij een schuifdeur. Door een inkapschelp aan de zijkanten, kan je je deur gemakkelijk openschuiven.

witte muren, ruimte, houten deuren