Ramen & deuren
Zonwering

Zonwering

Wat is er fijner dan die eerste warme zonnestralen van de zomer op je gezicht te voelen. De gezellige zomeravonden in je tuin bij een verfrissende ijsthee of een glaasje rosé. Ook het natuurlijke daglicht dat elke dag weer doorheen je ruiten naar binnen schijnt, kan je plots weer dat tikkeltje positiever maken. Toch kan de schaduw ook al snel weer welkom zijn. Een te warm binnenklimaat, een aangezicht zo rood als een tomaat, snel verdorde planten en een gesmolten ijsje zijn maar enkel van de risico’s van een overdaad aan zon. 

Zonwering zorgt ervoor dat je ook op dagen van extreme hitte kunt genieten van verkoeling en bescherming tegen schadelijke uv-stralen. Het controleert de lichtinval in je huis en verspert de weg aan zonnestralen, nog voor ze je huis kunnen opwarmen. Zo bespaar je energieverbruik van eventuele airconditioning en bevorder je je het binnenklimaat en je comfort.

Zonwering lijkt voor de hand liggend: een doek erover en we zijn beschermd. Toch ligt het iets ingewikkelder. Hoe je wilt beschermd worden en hoe het er allemaal uitziet hangt af van een aantal factoren. Hoeveel ruimte heb je? Waar wil ze het plaatsen? Hoe mobiel moet de zonwering zijn? En welke stijl en kleur? Het aantal vragen die je moet beantwoorden om je keuze te bepalen is groot, maar de mogelijke antwoorden zijn nog een veelvoud daarvan. 

Of je nu kiest voor rolluiken, screens, luiken of overkappingen: een goed gekozen zonwering laat je toe de zon te ontwijken wanneer het net iets te warm wordt, maar er volop van te genieten in de koudere wintermaanden.