Ramen & deuren
Buitendeuren

Modellen

Het gamma van buitendeuren is enorm. Als we aan buitendeuren denken, denken we meestal aan de voordeur. Daarnaast zijn er nog achterdeuren, zijdeuren en eventueel deuren voor tuinhuisjes of andere extra ruimtes. We kunnen de modellen die beschikbaar zijn opdelen in soorten en materialen.

Soorten

Een eerste opdeling van buitendeuren is op vlak van het soort.

Gewone

De meest voorkomende optie is de gewone, standaard buitendeur. Deze is normaliter in dezelfde uitvoering en stijl als de ramen. Vandaag zal je buitendeur ook meten thermisch isolerend en erg stevig zijn.

Inbraakwerende

Qua uitzicht verschilt een inbraakwerende deur niet van een standaard deur. Het verschil zit hem in de meerpunt-sluiting en sterkere scharnieren waardoor je deur beter beschermt is tegen inbraken. Om tegen te gaan dat je huissleutel wordt nagemaakt, zorg je best voor een eigendomscertificaat van de veiligheidscilinder.

Kogelwerende

Als je je echt 100% veilig wil voelen, kan je voor een kogelwerende deur gaan. Deze deuren kunnen kogels opvangen en afweren omdat ze uit kogelwerend materiaal zijn vervaardigd.

Gepantserde

De sterkste deur is de gepantserde deur. Deze is bestand tegen grote kracht en het kader is verankerd in de muur.

muur, deur, plant

Materialen

Een tweede onderverdeling van buitendeuren is op vlak van het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn.

Hout

Hout heeft van zichzelf al een erg goede isolatiewaarde. Naast hun natuurlijke uitstraling, zijn deuren uit hout ook recycleerbaar en relatief betaalbaar, afhankelijk van welke houtsoort je verkiest. Als je graag af en toe eens verandert van deurkleur, kan je hout gemakkelijk in een nieuw kleurtje verven. Iedereen weet wel dat hout snel brand dus uiteraard is je deur niet bestand tegen brand. Daarnaast heeft het ook meer onderhoud nodig dan andere materialen.

PVC

PVC is een stuk onderhoudsvriendelijker dan hout. Daarnaast is ook het ook duurzaam en betaalbaar. Er is voor iedereen wel wat wils door de grote vari√ęteit aan kleuren ie beschikbaar is. Je zal wel bij dit kleur moeten blijven want overschilderen is hier niet mogelijk. Ook qua inbraakveiligheid scoort een PVC deur niet zo goed.

Aluminium

Aluminium gaat erg lang mee en is in tegenstelling tot hout wel goed bestand tegen brand. Daarnaast is het ook onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk, wat ook altijd mooi is meegenomen. Net zoals bij PVC deuren kan je kiezen tussen heel veel kleuren. Tegenover deze voordelen staan natuurlijk ook wat nadelen. Zo is aluminium duurder dan PVC en hout en isoleert het ook slechter. Daarnaast krijg je er sneller krassen op en is het gevoelig voor corrosie.

Staal

De duurste en zwaarste optie is een stalen voordeur. Hier tegenover staat wel dat dit materiaal erg sterk en duurzaam is maar ook inbraakveiligheid en brandwering zijn positieve eigenschappen van staal.