Ruwbouw
Kelder

Kelder

Een kelder kan dienen als een handige extra opslagruimte voor onder andere eten en tuinmeubelen. Het geeft daarom een meerwaarde aan je woning. In de ruwbouw fase van je woning, zal je reeds een keuze moeten maken omtrent je kelder: ga je voor een gemetselde kelder, één uit gewapend beton of een prefab kelder?

Gemetselde kelder

Dit type kelder is de meer traditionele uitvoering. Dit is veruit de goedkoopste optie maar is een stuk moeilijker om waterdicht te maken, wat wel erg belangrijk is. Daarom is de kans groot dat er een extra afwerking bij zal komen kijken, namelijk buitenbekuiping. Daarnaast duurt het bouwen van een gemetselde kelder iets langer dan zijn tegenhangers.

Kelder uit gewapend beton

Hier wordt het beton per direct in de bouwput gestort. In de vorm van wapeningsijzers of staalvezelbeton wordt het beton gewapend. Je zal hier wel waterdichte en sterke wanden bekomen, in tegenstelling tot de gemetselde kelder. De prijs zal uiteindelijk duurder uitvallen.

Prefab kelder

Net zoals een prefab woning, wordt een prefab betonkelder volledig in een fabriek vervaardigd vooraleer deze op de locatie wordt geplaatst. Voor mensen die tevreden zijn met een kleinere kelder is dit een ideale optie waarbij alles redelijk snel kan gaan.