Ruwbouw
Gevelbekleding

Gevelbekleding

Je gevels zijn als het ware visitekaartjes voor je woning én je persoonlijkheid. Ze zijn het eerste wat opvalt wanneer mensen voorbij komen. Daarnaast vormen ze ook een eerste bescherming tegen invloeden van buitenaf. Je gevelbekleding kiezen doe je dus best ook niet op 1, 2, 3. Je denkt er best wat langer over na want als je de keuze maakt, hoef je ze misschien wel nooit meer opnieuw te maken. Sta vooraleer je beslist zeker stil bij hoe je wilt dat je woning er zal uitzien en wat de verschillende technische aspecten zijn van ieder materiaal.

Het gamma aan materialen die je momenteel op de markt kan vinden, is zo uitgebreid dat je keuze er alvast niet makkelijker op wordt. Door technische veranderingen zal de kwaliteit steeds verbeteren en onder invloed van nieuwe trends zullen ook de kleurenmogelijkheden, afwerking en vormgeving veranderen. Bovendien mag je ook je isolatie niet uit het oog verloren.

Je gevels afwerken kan je dan ook met heel wat materialen. Advies vragen doe je best aan je architect of aannemer. Voor een eerste indruk vertellen we je graag al wat meer over de meest populaire materialen zoals onder andere pleisterwerk, hout, natuursteen, gevelplaten, leien en spuitkurk.