Inrichting
Interieur

Lamellen

Verticale lamellen of liever horizontale jaloezieën? Beiden hebben zo hun voor-en nadelen. Voor brede ramen zijn verticale lamellen het handigst. Aangezien ze zijn verbonden met een ketting, laat deze relatief goedkope oplossing voldoende licht binnen zonder buitenstaanders veel inkijk te geven. Waar je wel mee moet oppassen is het openen van ramen. Handel je te ruw, dan is de kans groot dat het raam botst tegen de ketting tussen de lamellen. Op vlak van materialen heb je keuze genoeg: polyester, screenstof, harde of soepele pvc or aluminium, … sommige stoffen zijn zelfs wasbaar in de machine. Lamellen zijn perfect te bevestigen tegen de wand, in het raamkozijn of tegen het plafond.

Spelen met licht en schaduw is mogelijk met horizontale jaloezieën. Net zoals bij de lamellen zijn ze monteerbaar tegen het plafond, in het raamkozijn maar ook op het raam kunnen ze perfect geplaatst worden. In aluminium, pvc, hout, stof, bamboe of vinyl zijn de lamellen beschikbaar. Personaliseer door ook te kiezen tussen de diverse kleuren en diktes. Let wel op dat dit type van gordijnen niet stofbestendig zijn. Regelmatig afstoffen is de boodschap.

Silhouettes

Wil je een warmere sfeer creëren, dan zijn silhouettes meer iets voor jou. Het is namelijk de stoffen variant van lamellen. Hierdoor verzacht je het licht wat voor een warmere uitstraling zorgt. Vrees niet, je behoudt dezelfde functie als bij de lamellen.