Inrichting
Interieur

Muurtegels

De afwerkingsmogelijkheden voor muren zijn heel uitgebreid. Naast hout, gipsplaten en spanwanden kan je ook kiezen voor wandtegels. Als ze mooi aan de muur worden gevestigd, kunnen ze een ruimte prachtig laten overkomen! 

Wil je het visuele vooral laten uitkomen, dan kan je bijvoorbeeld vierkante vloertegels en rechthoekige wandtegels met elkaar combineren. Keramische tegels doen het goed op vlak van materiaal aangezien ze slechts enkele millimeters dik zijn en relatief eenvoudig verlijmd kunnen worden op bestaande wandtegels. Zorg voor sfeer in de ruimte en neem de kans om jouw persoonlijke smaak te uiten! Heb je thuis toevallig leuke vloertegels liggen? Dan kan je ze perfect als wandtegels gebruiken, terwijl dit omgekeerd niet het geval is. 

Twee-kleurtegels en mozaïeken tegels doen het heel goed in ruimtes zoals de badkamer en keuken. Wij raden het installeren van tegels voornamelijk in die ruimtes aan omdat hygiëne daar van belang is. Tegels zijn niet alleen praktisch maar ook eenvoudig te plaatsen op de muur. Een perfecte voorbeeld hiervoor is hardsteen. Naast het gebruik voor mozaïeken tegels, komt hardsteen ook voor in andere soorten tegels. Daarnaast kunnen de handige harry’s het ook zelf aanleggen, een specialist hoeft hiervoor niet te pas te komen. De nodige lijm kan aangekocht worden in speciaalzaken. Je hebt naast een voorstrijk ook tegellijm en tegelvoegsel nodig.

Zie je het helemaal zitten om muurtegels in huis te installeren? Houd dan rekening met de prijzen die afhankelijk zijn van de volgende factoren: formaat, kwaliteit, afwerking, verschillende kleuren en decors,…