Isolatie
Akoestische isolatie

Akoestische mogelijkheden

Spanpafonds

Binnen jouw woning kan je op verschillende plaatsen isoleren. Wat dacht je van het plaatsen van een akoestisch spanplafond? Het oogt niet alleen mooi maar het heeft ook een dubbele functie als akoestische isolatie. Door de microperforaties worden geluidstrillingen geabsorbeerd terwijl dat bij jouw huidige traditionele spanplafonds juist het tegenovergestelde is. Van gespoten PUR, cellulose, minerale wol, tot PUR-PIR en houtwol…tegenwoordig is er keuze genoeg wanneer het komt tot het kiezen van isolatiematerialen. 

Voorzetwanden

Muren zijn evengoed isoleerbaar en dit kan je op verschillende manieren doen. Naast het wegwerken van technisch materiaal, of het verbergen van onaantrekkelijke hoeken in jouw woning, kan je een voorzetwand als optie kiezen om, je raadt het al, akoestisch te isoleren. Er zijn meerdere manieren om een voorzetwand te plaatsen. Dit kan door isolerende blokken te gebruiken, te lijmen of een draagstructuur te plaatsen. Op basis van jouw budget, de structuur van het huis en persoonlijke voorkeur kan je een gepaste keuze maken.

Isolatiepanelen

Prijsgevoelig en tijd tekort? Dan kan het lijmen van isolatiepanelen een oplossing zijn voor jou. Bij deze procedure lijmen de installateurs de platen tegen een bestaande muur. Wat zeker gedaan moet worden, is de muur voorbehandelen met een primer. Naast de lage kosten en weinig ingenomen tijd is het minimale verlies van ruimte een extra voordeel.