Isolatie
Akoestische isolatie

Akoestische ramen en deuren

Zowel deuren als ramen kunnen geïsoleerd worden. Al dringen spraak- en muziek geluiden met gemak door bij standaard toegangsdeuren, dat wil nog niet zeggen dat die niet gedempt kunnen worden. Het ontbreken van een dorpel in combinatie met het gebrek aan gewicht in het deurblad en een slechte afsluiting van de vloer, zorgen ervoor dat stemmen uit bepaalde ruimtes doordringen. Vrees niet, dit is relatief eenvoudig op te lossen:

  • Bereid de deuren voor door ze voorzichtig uit het kozijn te halen. Hou er rekening mee dat het toevoegen van lagen de deur wel zwaarder zal maken zodat ze kan doorhangen. Extra scharnieren aan de deur lossen dit probleem zo op. Een viertal scharnieren zouden die opdracht wel moeten vervullen.
  • Na het bevestigen van de (extra) scharnieren plaats je de gekozen isolatieplaten op maat. Dit gebeurt door ze met contactlijm te bevestigen op de deur. Om luchtbellen te vermijden, druk je het geheel best aan. Het uitharden van de lijm neemt een twaalftal uur in beslag. Het is van belang om voor voldoende ventilatie te zorgen tijdens de verlijming.
  • Een deur is pas goed geïsoleerd als je het rondom ook goed afsluit. Door een tochtband of deurrubber te monteren in de dorpel en het kozijn zorg je ervoor dat er geen geluidslekken zijn.

Al woon je in een relatief rustige buurt mag je ook je ramen niet vergeten. Het kiezen van goed isolerende ramen met een hoge akoestische performantie zal je ‘s nachts van goede rust voorzien. Denk aan geluidsisolerend glas én geluidsisolerende profielen. Hiervoor plaatsen we de spotlight op PVC-ramen. Naast het besparen van energie, bespaar je ook veel moeite met het onderhouden ervan. Het is de perfecte combinatie van thermische en akoestische isolatie.