Isolatie
Akoestische isolatie

Box-in-box

Als je het gevoel wilt krijgen dat je in een opnamestudio of filmzaal zit en het geluid volledig wilt isoleren, dan is het totaalsysteem box-in-box misschien wel iets voor jou. Het gaat nog een stap verder dan het loutere verhogen van de isolatiekwaliteit. Er is dan niet alleen sprake van het installeren van een akoestische vals plafond, maar ook een zwevende vloer en ontkoppelde wanden. Alle drie de elementen zorgen ervoor dat het contactgeluid tussen ruimtes wordt onderbroken en elk onderdeel heeft zijn eigen doel.

Ontkoppelde wanden

Het kan nuttig zijn om wanden volledig te isoleren zodat geluid niet meer kan overgedragen worden tussen tussen de ruimtes en de structuur van het gebouw of twee aangrenzende kamers, bijvoorbeeld tussen twee slaapkamers.

De geluids- en trillingisolatie van tussenwanden kan je verbeteren door middel van elastische bevestigingen om de wanden van elkaar te scheiden. Daarnaast bestaan er ook elastische stroken die de wand en de ondersteunende structuur van elkaar  scheiden. Zo raken ze elkaar niet langer aan en zal het lawaai drastisch worden ingeperkt.

Zwevend plafond

Vaak is een verlaagd plafond nodig om een ruimte te beschermen tegen het geluid in bovenliggende ruimtes. Via elastische hangers maximaliseer je de geluidsisolatie van verlaagde plafonds door ze te scheiden van het structurele plafond. Dit leidt tot een aanzienlijke daling van de luchtgeluidsniveaus en de impactgeluidsniveaus.

Zwevende vloer

En dan is er nog de zwevende vloer. Het is niet alleen geschikt voor commerciële of industriële doeleinden maar ook perfect voor binnen het huis. Zwevende vloeren worden gebruikt om geluidsgevoelige ruimtes te beschermen of om ruimtes waar veel geluid veroorzaakt wordt, te isoleren. Hierdoor wordt de werkvloer gescheiden van de structurele bouwschil.