Dak
Dakonderhoud

Coating

Je dak is één van de meest kwetsbare delen van de woning. Slijtage en de effecten van het weer zijn dan ook op korte termijn al zichtbaar. Regen en wind maken dakpannen en leien extra poreus waardoor vocht in de woning kan binnendringen. Je dak coaten betekent net zoveel als het beschermen tegen toekomstige weersomstandigheden. Coating gaat verder de strijd aan met de mogelijke vorming van algen en mossen en beperkt de aangroei en schade op termijn.

Bij dakcoating wordt er een beschermende laag aangebracht op je dak dat ervoor zorgt dat het langer die frisse uitstraling behoudt. Dit kan bovendien ook gebeuren in een bepaalde kleur om dat extra vernieuwde effect te bekomen. Zo kan je langer genieten van de oorspronkelijke look van je huis of het nieuw leven inblazen, wetende dat je dak beschermd is. En vergeet niet: hoe langer een dak meegaat, hoe meer je bespaart.

Coaten

Een coating is een beschermlaag voor je dak. Het is hard aangeraden om dit na het ontmossen aan te brengen. Hierdoor kunnen mossen en algen zich minder rap hechten aan de dakbedekking en bovendien is het op die manier beschermd tegen het Belgische klimaat.

Het is ook mogelijk om een gekleurde coating aan te brengen. Zo kan je jouw dak er als nieuw laten uitzien zonder iets te vervangen. Het is belangrijk om het dak op voorhand te reinigen, anders heeft de coating geen nut.

Voordelen

  • Het dak ziet er weer als nieuw uit
  • Het biedt goede bescherming tegen weersinvloeden
  • Dakbedekking veroudert minder snel
  • Kostenbesparend
  • Waardestijging woning
  • Minder snelle aangroei van mossen en algen

De prijs van dakreiniging en coating is tussen €30 en €45/m²