Dak
Dakonderhoud

Dakontmossing

Ontmossing is een most…must! Mossen en algen zijn voor daken wat tandplak is voor de mens. Je reinigt best je tanden regelmatig, want voor je het weet zit je met tandplak en dat leidt tot gaatjes. Wel, je reinigt best je dak op tijd, want voor je het weet zit je met mos en dat leidt tot gaten in je dak. Is het toch te laat, dan is er gelukkig de tandarts nog om de tandplak te verwijderen. En gelukkig kan jij (of een professional) je dak aanpakken door het te ontmossen.

Een dak krijgt sowieso al veel te verduren en wind en neerslag zorgen voor harde omstandigheden. Slijtage is dan ook niet te vermijden. De manier waarop en de periode dat dit duurt, kan wel worden beïnvloed. Wanneer mossen de minste kans krijgen zullen ze binnendringen tot de kern van je dakbedekking en leien en dakpannen poreus maken. Bij vriesweer zet het vocht in de barstjes uit en krijgen we steeds groter wordende scheuren. Hier ontstaat waterinfiltratie. Ontmossing is onmisbaar om de levensduur van je dak te verlengen, en dus ook de waarde van je huis minstens te behouden.

Ook de afvoer en de recuperatie van regenwater worden bemoeilijkt door mos- en algenvorming. Zij blokkeren namelijk de normale afvoer en nemen zelf het vocht deels op. Wil je de goede werking hiervan vrijwaren, is de verwijdering van mossen nuttig.

man op dak