Afwerking
Wanden en plafonds

Spanplafonds

Het spanplafond is één van de constructiewijzes waarop men een verlaagd plafond kan plaatsen. Het is een heel trendy optie om je kamers net dat tikkeltje meer persoonlijkheid te geven. Bovendien kan je zo’n plafond, bestaande uit een strak opgespannen doek, snel en goedkoop (laten) installeren. Een interessante toevoeging voor ieders leefruimte, eetkamer of salon, maar wat houdt zo’n plafond nu juist in? 

Werking

Bij een spanplafond plaatst men een op maat gesneden doek uit kunststof tussen de muren van een bepaalde kamer. Daarbij worden er profielen aan de muur bevestigd waaraan de doek wordt opgehangen. Dikwijls worden die profielen op zo’n wijze gezet dat ze niet zichtbaar zullen zijn, wat een iets duurdere optie is dan de standaard profielen.

Het is essentieel dat het doek zo strak mogelijk wordt opgespannen. Hoe strakker het kunststofdoek tussen de muren wordt gespannen, des te hoger de kwaliteit van het spanplafond met alle voordelen die daarbij horen. Men moet dan ook heel nauwkeurig te werk gaan met het opspanningsproces. Het doek wordt daarom op voorhand volledig op maat uitgesneden en zal iets kleiner uitvallen dan de lengte tussen de muren, zodat het perfect kan worden uitgetrokken en opgespannen.

plafond met lampen