Afwerking
Wanden en plafonds

Wanden en plafonds

De wanden en plafonds begrenzen de ruimtes in je woning in zowel de breedte als de hoogte. Ze zijn op ieder moment minstens voor een deel zichtbaar voor iedereen die zich in de ruimte bevindt. Hoe die vlakken eruitzien en welke persoonlijkheid zij uitstralen, bepalen grotendeels de sfeer en beleving van je woning. 

Kies je voor felle, opvallende kleuren of eerder voor zachte, warme kleuren? Keer je terug naar behangpapier of wil je een afwerking met kurk wel eens een kans geven? Benut je de volledige ruimte of twijfel je eraan of een voorzetwand of verlaagd plafond de kamer niet gezelliger zouden maken? Ga je voor modern aluminium of landelijk hout voor de afwerking van je plafond en wanden, of vallen die misschien wel te combineren?

En alsof het uitzicht van die grote vlakken nog niet genoeg vragen oplevert, mag ook het functionele niet uit het oog worden verloren. Is het makkelijk te onderhouden, biedt het voldoende isolatie en dempt het eventuele storende geluiden? 

Zoals elk onderdeel van het bouwproces vallen je keuzes over de afwerking van de wanden en plafonds van je woning niet te onderschatten.