Inrichting
Keuken

Kasten

Bovenkasten

Zoals de naam het al zegt, hangen deze kasten boven het aanrecht. Deze kasten zijn meestal niet zo diep en kunnen zowel met deur(en) als zonder deur(en) worden geplaatst. Indien gewenst, kan er ook verlichting onderaan de kast worden gemonteerd.

Onderkasten

Onderkasten bevinden zich onder het werkblad. Je kan hier gaan voor een standaard kast met een deur of uitschuifbare laden om gemakkelijk aan alle inhoud te kunnen. Een onderkast biedt de meeste mogelijkheden om zaken op te bergen.

Hoekkasten

Een hoekkast is niet de meest praktische kast in je keuken maar het helpt je wel optimaal gebruik te maken van de ruimte. Een slimme oplossing is om een draaideur te installeren die voorzien is van rekken die tot achterin de kast gaan. Zo kan je toch redelijk gemakkelijk aan de inhoud van de kast.

Kolomkasten

Kolomkasten zijn net zoals in de badkamer een populaire optie. Door dat dit type kasten hoog en smal is, neemt deze niet zoveel plaats in maar je kan er toch heel wat in kwijt. Je kan vaak de afzonderlijke leggers zelf plaatsen naar keuze om zo hogere of lagere stukken te bekomen. Een kolomkast met uitschuifbare trek is ook een optie.

Apotheekkasten

Een alternatief model is de apotheekkast waarbij de hele inhoud naar buiten word geschoven als je aan het front trekt. Net zoals bij de apotheek, zal je een mooi overzicht hebben over de volledige inhoud van de kast. Het nadeel hier is wel dat dit zowel zwaarder als duurder is dan andere modellen. Als voorraadkast is een apotheekkast vaak handig.