Technieken
Sanitair

Toilet

Het toilet is een belangrijk onderdeel van je sanitair, we gebruiken deze namelijk allemaal dagelijks. De meeste toiletten bestaan uit witte porselein. De toiletbril zelf bestaat daarentegen vooral uit kunststof of hout. Belangrijker dan het materiaal, is de keuze van het soort toilet. We overlopen de mogelijkheden.

Staand toilet

Het meest klassieke toilet is nog steeds het staand toilet. Deze staan op een toiletvoet in je badkamer of een aparte ruimte en zijn op de grond gemonteerd. Het waterreservoir zal meestal vastzitten aan de toiletpot. Dit type toilet is stevig,  gemakkelijk te plaatsen en tevens budget vriendelijk.

Hangtoilet

Een hangtoilet is bevestigt aan de muur en de stortbak is doorgaans niet te zien. Je muur zal wel sterk genoeg moeten zijn want zo’n hangend toilet weegt wel wat. Het voordeel van een hangtoilet is dat je het op de gewenste hoogte kan bevestigen. Een ander voordeel is het onderhoudsgemak dat dit type toilet met zich meebrengt.

Urinoir

Een urinoir is er speciaal voor mannen. Je ziet urinoirs vooral in cafés en andere openbare gebouwen maar dit type komt ook steeds vaker voor in woningen. Een schaamschot zorgt ervoor dat urinoirs worden gescheiden van elkaar. Je bespaart plaats én water met een urinoir.

Douche toilet

Een douche toilet is een trend die uit Japan is komen overwaaien. Het is een toilet dat een stuk hygiënischer is dan de standaardmodellen. Door een geïnstalleerde waterstraal zal je worden proper gespoeld en hierna blaast een droger je droog. Je kan zelf kiezen welke functies je wel dan niet toevoegt aan je douche toilet. Zo kan je bijvoorbeeld opteren voor een goedkoper model waarbij het drogen niet automatisch gaat.