Technieken
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn al enkele jaren niet meer weg te denken uit het Belgische landschap, en al zeker niet meer uit het laatste nieuws van de bouwsector. Met nieuwtjes over het verdwijnen van het prosumententarief, de komst van de digitale meter en de invoering van een nieuwe premie vinden zonnepanelen steeds wel een manier om zich in de schijnwerpers te zetten.

En dat is maar goed ook. Zonnepanelen zijn nog steeds de populairste bron van hernieuwbare energie en blijven e en slimme en duurzame investering. Bij het grote success van zonnepanelen komt ook kritiek kijken. De afnemende subsidies, de intrede van de digitale meter; er zijn altijd voor- en tegenstanders. Hoe dan ook zullen zonnepanelen steeds een meerwaarde bieden aan je woning en je energiekosten positief beïnvloeden.

Door tal van technologische vernieuwingen gaan je panelen intussen meer dan 40 jaar mee en omdat je je eigen energie levert, heb je geen last van de voortdurend stijgende energieprijzen. Ook de waardevermeerdering wanneer je je huis wil doorverkopen, mag je niet uit het oog verliezen. Hoe dan ook verdien je je investering in zonnepanelen terug binnen een periode van zo’n tien jaar. Dat klinkt toch allemaal niet zo slecht?

Tien jaar geleden waren nog grote subsidies nodig om de concurrentie met fossiele elektriciteitsproducenten aan te kunnen. Nu is hernieuwbare energie op veel plaatsen echter uitgegroeid tot de goedkoopste manier om stroom te genereren. Dankzij zonneparken en windmolens maakten we wereldwijd al heel wat grote stappen vooruit. Maar ook als particulier helpen we massaal mee.

Correct geplaatste zonnepanelen zullen steeds een goed idee blijven. Maar als je nog steeds niet overtuigd bent van de voordelen, of je wil gewoon graag meer weten over de werking, soorten, voordelen en nadelen, dan zijn we er hier om jou te helpen.